Diyet ve gazlı içeceklerde çöküntü riski

Diyet ve gazlı içeceklerde çöküntü riski

Amerikalı bilim insanlarının yaptığı iş, rejim ve gazlı içeceklerin çöküntü rizikonunu artırdığını belirtti.

“Live Science” mecmuasında yayınlanan çalışmada, Bilim insanları suni tatlandırılmış ve gazlı içecekler ile kahve tüketen, yaşları 50-80 aralarında değişim gösteren 250 bin kişiyi 10 sene müddetle inceledi.

Günde 4 bardak kahve tüketenlerde çöküntü rizikosunun yüzde 10 az meydana geldiği, fakat gün içerisinde 4 kutu gazlı ya da

tatlandırılmış içecek tüketenlerde çöküntü rizikosunun dik meydana geldiği bulundu.

Şekersiz kahvede çöküntü riski daha az

Çalışmanın yöneticisi meydana gelen North Carolina Milli Sıhhat Enstitüsü’nden Dr. Honglei Chen, şekersiz kahve tüketenlerde rejim, gazlı ya da tatlandırılmış içecek tüketenlere yönelik çöküntü rizikosunun daha az görüldüğünü ifade etti.

Chen, çalışmada ortaya çıkardıkları bu bulguların güçlendirilmesi amaçlı fazladan incelemeye gereksinim duyulduğunu ifade etti.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir